Contact | Impressum | Pers | Sitemap
     
 

Schriftsoort vergroten schriftsoort verkleinen in kleur zwart-wit
Dag
Maand
Jaar
nachten
kamers
personen
       RSS Feed
 
Evenementen

» meer

 «  » 
SoMoDiMiDoFrSa
31
01
03
05
06
07
08
10
12
13
15
17
19
20
21
22
24
26
27
28
29
31
01
03

---
---
Kracht en vitaliteit

Gezondheidsweek vanaf € 357 
Profiteer zeven dagen lang van de gebundelde medische competentie van het kuuroord.  Versterk uw gezondheid en verzamel nieuwe energie.

» meer...


 

Hufeland-Kliniek

Seite ausdrucken

De Hufeland-Kliniek Bad Ems is het centrum voor pulmonologie, allergologie, slaapgeneeskunde, natuurgeneeskunde en orthopedie.

In de afdeling pulmonologie en allergologie wordt het totale spectrum van de longaandoeningen gediagnostiseerd en behandeld, met inbegrip van chronische luchtwegenaandoeningen en de sterk toenemende bronchiaalcarcinomen. De afdeling beschikt bovendien over een intensive-careafdeling en een slaaplaboratorium, waar patiënten met slaapstoringen die door de luchtwegen veroorzaakt worden, onderzocht en behandeld kunnen worden.

De afdeling Natuurgeneeswijzen, een afdeling voor acuut zieken, heeft voor Rheinland-Pfalz pilootkarakter. Zij steunt op drie therapiezuilen: klassieke natuurgeneeswijzen ( waaronder hydrotherapie, fytotherapie, bewegings- en voedingstherapie), fysiotherapie (waaronder individuele- en groepstherapie, lymfedrainages, warmte- en koudebehandelingen) en ondersteunende behandelingen (bijv. acupunctuur, homeopathie).

In de revalidatieafdeling orthopedie worden orthopedische aandoeningen en postoperatieve gevolgen van, en verwondingen aan het steunapparaat en het bewegingsapparaat behandeld. Een bijzonder zwaartepunt vormt de revalidatie van voetaandoeningen, in het bijzonder de diabetische voet en de Charcot-artropathie (de diabetische Charcot-voet).

Onze filosofie is: „ men kan het lichaam niet zonder de ziel genezen en de ziel niet zonder het lichaam“. De Hufeland-Kliniek ligt op de „Bismarckhöhe“ (het Bismarckplateau). Met de aangrenzende Kurwaldbahn (Kurwald-kabelspoorbaan) is de kliniek met het stadscentrum verbonden. Uitgestrekte parkgebieden rond de kliniek nodigen tot ontspanning en wandelingen uit. Uitvoerige inlichtingen over de kliniek en het behandelingsaanbod kunt u direct bij ons aanvragen.

Overzicht van de afdelingen


pulmonologie, allergologie en slaapgeneeskunde (afdeling voor acuut zieken: 60 bedden, revalidatieafdeling: 70 bedden)
natuurgeneeswijzen (afdeling voor acuut zieken: 40 bedden)
orthopedie (revalidatieafdeling: 50 bedden)
Nadere inlichtingen/contact


 Hufeland-Klinik
Taunusallee 5
56130 Bad Ems
Tel. 0049 26 03-92-0
Fax 0049 26 03-92-18 00
   Kaart 
» www.hufeland-klinik.com