Contact | Impressum | Pers | Sitemap
     
 

Schriftsoort vergroten schriftsoort verkleinen in kleur zwart-wit
Dag
Maand
Jaar
nachten
kamers
personen
       RSS Feed
 
Bad Ems-film

Bad Ems - Film angucken

Virtuele wandeling

Virtual Tour

Brochures & downloads

Evenementen

» meer

 «  » 
SoMoDiMiDoFrSa
31
01
03
05
06
07
08
10
12
13
15
17
19
20
21
22
24
26
27
28
29
31
01
03

---
---
Kracht en vitaliteit

Gezondheidsweek vanaf € 357 
Profiteer zeven dagen lang van de gebundelde medische competentie van het kuuroord.  Versterk uw gezondheid en verzamel nieuwe energie.

» meer...


 

Emser Pastille

Seite ausdrucken

Een succesverhaal zonder weerga: de Emser Pastille. Sinds meer dan 150 jaar zijn ze in aller monde, en het geprefereerde middel wanneer het om het wel van keel en stem gaat. Ook zangers, sprekers en stemtherapeuten zweren bij de werking ervan.

Hoe alles begon


Toen in de 19e eeuw een heer uit Parijs de beambten van de hertog het voorstel deed, uit het Emser geneeskrachtige bronwater pastilles te produceren, oogstte hij hooguit welwillend gelach. Maar een huizenbeheerder, een arts en een apotheker maakten werk van het voorstel en werden actief. In het voorjaar van 1858 werden de eerste pastilles geperst. Deskundigen schreven de pastilles toen al een breed gestrooide heilzame werking tegen vele ziekten van de luchtwegen toe, wat grote weerklank in het hertogdom vond. In 1865 waren al 55.000 verpakkingen verkocht. Doch de fabrikanten hadden met grote problemen te kampen: de nagestreefde perfectie was niet gemakkelijk te realiseren en het grote succes leidde tot een serie van na-apers. Constante veranderingen van het verdampingsproces en de nieuwste technische ontwikkelingen leidden uiteindelijk tot het traditieproduct: de Emser pastille.

 Uitbreiding van de Emser-productreeks

 
Op de Emser Pastille volgden talrijke producten op basis van het natuurlijke Emser zout, zoals de Emser neusspray en de Emser neuszalf. Het natuurlijke Emser zout bevat meer dan 20 mineraalstoffen, sporenelementen en ontstekingsremmende ionen, die belangrijke lichaamseigen afweersystemen ondersteunen en zo mogelijke aandoeningen van de luchtwegen verhinderen kunnen. Intussen is het natuurlijke Emser zout een beproefd geneesmiddel bij keelpijn, hoest, heesheid en alle soorten ziekten van de luchtwegen.

 

 

 

 

 

 Zout is niet gelijk Emser zout

Emser zout onderscheidt zich fundamenteel van het gebruikelijke zout. Voor 1 g natuurlijk Emser zout moeten 350 ml bronwater ingedampt worden. Een inspanning die zich loont. Want in tegendeel tot keuken- of zeezout bevat natuurlijk Emser zout meer dan 20 mineralen, sporenelementen en vooral ontstekingsremmende ionen, die belangrijke lichaamseigen buffersystemen ondersteunen en zo potentiële aandoeningen van de luchtwegen voorkomen kunnen.Nadere inlichtingen


Op de homepage van de Bad Emser firma die de pastilles produceert vindt u nadere inlichtingen.
» www.emser.de